« Terug

Financiële zorgen? Mathea ontzorgt!

bb.jfif19 dec

Heeft u moeite met rondkomen en overziet u uw geldzaken niet? Mathea ontzorgt biedt financiële hulp op maat, variërend van hulp bij administratie tot (professionele) bewindvoering. Omdat iedereen recht heeft op een financieel gezonde toekomst.

Bewindvoering bij schulden

Bewindvoering kan een grote stap in de goede richting zijn. Als u schulden heeft, vergroot het de kans op een schuldenvrije toekomst. Samen met u controleer ik uw maandbudget en doe ik aanpassingen waar nodig.
Als het kan doe ik betalingsvoorstellen. Als er beslag op uw inkomen ligt, controleer ik of de gegevens die de deurwaarder heeft kloppen. Als dat niet zo is, neem ik contact op met de deurwaarder om het beslag aan te passen of zelfs op te heffen.
Zodra het budget stabiel is (dat wil zeggen als alle vaste lasten betaald kunnen worden en u voldoende leefgeld heeft) kan ik u doorverwijzen naar een schuldhulpverlenende instantie voor een minnelijke schuldregeling.
Een minnelijke schuldregeling is een betalingsvoorstel aan alle schuldeisers tegelijk, waarmee ze wel of niet akkoord kunnen gaan. Bij niet akkoord van een of meer schuldeisers kan er ook een dwangakkoord via de rechtbank aangevraagd worden, of een wettelijke schuldregeling (Wsnp).

Bewindvoering zonder schulden

Maar er hoeft niet persé sprake van schulden te zijn om een bewindvoerder te hebben. Van oorsprong is bewindvoering een beschermingsmaatregel voor mensen die om lichamelijke en/of psychische redenen zelf hun financiën niet kunnen beheren. Bijvoorbeeld als u AD(H)D of outisme heeft of vergelijkbaar. Verslaving bijvoorbeeld kan ook een aanleiding zijn. Bescherming voor jezelf zodat je niet in financiële problemen komt.

Vrijwillig bewind?

Een veelgehoord misverstand is dat er verschil is tussen vrijwillig en verplicht bewind. Dit is niet juist. U kunt er wel zelf voor kiezen bewindvoering aan te vragen. Maar het is altijd de rechter die bepaalt of er bewindvoering komt. 

Meer weten over bewindvoering? Neem eens een kijkje op de website van de Rechtspraak. Wilt u iemand aanmelden? Neem dan contact op via de contactpagina, of doe direct een aanmelding.

« Terug

Scroll naar boven